Search
Close this search box.

Meer weten?  Scroll verder  Scroll omlaag  Klik hier

Wild in jouw heuvelrugtuin

Ontdek welke (zoog)dieren zich in jouw tuin thuis voelen!

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug onderscheidt zich van de meeste andere Nationale Parken in Nederland vanwege de hoeveelheid mensen die er in wonen, werken en leven. Maar wij leven hier niet alleen. We delen de Utrechtse Heuvelrug met vogels, insecten, egels, eekhoorns, vossen en reeën!

Of je nu een grote tuin hebt, of maar een klein voortuintje: steeds meer (zoog)dieren zoeken de bebouwde kom op en maken gebruik van het groen in onze tuinen. Om een nest te bouwen, om lekker uit te rusten of om voedsel te zoeken. Niet alleen heel leuk om naar te kijken maar ook goed voor de biodiversiteit in je tuin. Als je veel verschillende soorten planten en bloemen in de tuin hebt, trekt dit ook verschillende soorten dieren en insecten aan.

Wil jij ook wildlife spotten in je eigen tuin? En wil jij jouw tuin verder vergroenen voor meer biodiversiteit? Doe dan mee met Wild in jouw heuvelrugtuin. Leen vier weken gratis een wildcamera of schaf er nu een aan en ontdek wat jij kan doen om jouw tuin fijner voor jouw en voor (zoog)dieren te maken. Zo maken we met elkaar het Nationaal Park groter.

Je ontvangt van ons een leuk rapport met foto’s en slimme tips & tricks om jouw tuin zo in te richten dat niet alleen jij maar ook dieren zich thuis voelen.

Maak van jouw tuin een heuvelrugtuin

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je volop aan de slag met jouw tuin? Je kunt onderdeel worden van het Nationaal Park door het aanleggen van een Heuvelrugtuin. Door jouw tuin te vergroenen met bijvoorbeeld planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park, het plaatsen van een heg waardoor dieren makkelijk van tuin naar tuin kunnen of het maken van een kleine opening in een schutting creëer je niet alleen voor jezelf een fijne leefomgeving maar ook voor dieren.
Meer informatie >

Heb jij al een Heuvelrugtuin?

Dan wil je misschien wel weten of jouw groene tuin een oase is voor dieren! Daarom bieden we Heuvelrugtuinieders ook een leuk kijkje met in hun tuin met vier weken een gratis wildcamera! (beperkt aantal camera’s per maand beschikbaar) Meld je daarom in september, oktober en november aan voor Wild in jouw Heuvelrugtuin! Let dan op het aanvinken van ‘ik heb al een Heuvelrugtuin’.