Search
Close this search box.

Bedankt voor je aanmelding

Hartelijk dank voor je aanmelding voor deelname aan het project ‘Wild in je achtertuin’.

De komende periode ga je, met een wildcamera in de tuin, ontdekken welke zoogdieren verblijven in jouw groene omgeving. Scharrelt er ’s nachts misschien een egel door de tuin, klauteren er eekhoorns in de conifeer of sluipt er een vos langs het huis?

De wildcamera maakt foto’s van alles wat beweegt, zo ontdekken we waar zoogdieren graag verblijven en kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat meer dieren een goed onderkomen kunnen vinden in stad en ommeland.

Op de website heb je gekozen uit een de volgende opties. Binnenkort ontvang je de benodigdheden voor de jou gekozen opties.

 1. De Wildcamera Uitleenset of Wildcamera Uitleenset overnemen van een andere deelnemer met:
 • De Wilsus Accento wildcamera, inclusief:
  • 32GB Kingston geheugenkaart
  • 8x Eneloop oplaadbare batterijen
  • 8-bank batterijlader
  • WMS SD Kaartlezer
 • een blikje sardientjes (om zoogdieren te lokken);
 • twee piketpaaltjes met bevestigingsmateriaal voor de camera en de sardines;
 • een handleiding  voor het voorbereiden en plaatsen van de camera en het doorgeven van de data;
 • een handige zoekkaart voor het identificeren van de meest voorkomende zoogdieren;
 • Mocht er op dit moment geen set beschikbaar zijn nemen we contact met je op.
 1. Eigen wildcamera
  Je kunt het jezelf ook nóg makkelijker maken, door via Wildlife Monitoring Solutions de speciale Meedoeset te bestellen. Dan ontvang je voor  alles van de uitleenset, behalve de camera.
 2. Speciale actie camera kopen via WMS
  Neem alvast een kijkje op www.wildlifemonitoringsolutions.nl/wild-in-je-achtertuin  voor meer informatie over het speciale aanbod van Wildlife Monitoring Solutions voor dit project. Er wordt contact met je opgenomen over de bestelling. Naast een korting van 20% op de Wilsus Accento wildcamera krijg je ook een gratis meedoeset meegestuurd met je bestelling, zodat je straks meteen aan de slag kan met het pakket!

Plaatsingshandleiding

Op de website van de Zoogdiervereniging vind je de handleiding waarin staat wat je nodig hebt om mee te doen met het project én hoe je de camera in je tuin moet plaatsen.

 1. Handleiding Uitleenset
 2. Handleiding eigen wildcamera
 3. Handleiding meedoeset

Delen van de beelden

Over enkele weken sturen we je dan nog een uitnodiging voor toegang tot een, specifiek voor jouw tuin aangemaakte, map op onze Google Drive locatie met instructie voor het delen van de beelden. Deze map is alleen toegankelijk voor jou en voor de vrijwilliger die de beelden gaat analyseren.

Advies voor een groenere en diervriendelijkere tuin

Wageningen Universiteit gebruikt de gegevens van jouw tuin voor onderzoek naar het voorkomen en gedrag van zoogdieren in verschillende gebieden. Na het verwerken van de beelden uit jouw tuin krijg je een rapportje toegestuurd over de resultaten van jouw tuin, daarbij voorzien van adviezen hoe de tuin nog aantrekkelijker kan worden voor zoogdieren.

Deel je ervaringen en beelden

Graag nodigen we je ook uit om jouw ervaringen en beelden uit te wisselen met andere deelnemers van het project via de volgende Facebook-groep. Zo leer je van elkaar! Volg je ons ook via onze Facebook-pagina? Hier delen we meer informatie over het project.
We wensen je veel plezier met het ontdekken van het wild in jouw achtertuin!

Met vriendelijke groet,

Team Wild in je Achtertuin

Wild in je Achtertuin is een project van de Stichting de Lynx, Zoogdiervereniging, Wildlife Monitoring Solutions, Wageningen University & Research en Silvavir en is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, provincie Gelderland, het NP Fonds en de Triodos Foundation.