Search
Close this search box.

Wild in jouw heuvelrugtuin

Wist je dat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zich onderscheidt van de meeste andere Nationale Parken in Nederland vanwege de hoeveelheid mensen die er in wonen, werken en leven? Maar wij verblijven hier niet alleen. We delen dit prachtige gebied met vogels, insecten, egels, eekhoorns, reeën en vossen! Zie jij weleens een holletje en weet je niet van welk dier? Of zie jij een eekhoorn vrolijk springen van boom naar boom? En woon jij op de Utrechtse Heuvelrug, omgeving Zeist, De Bilt, Soest, Baarn of Leusden? Spot dan nu met een gratis wildcamera welke (zoog)dieren zich in jouw tuin thuis voelen.

Of je nu een grote tuin hebt, of maar een klein voortuintje: steeds meer (zoog)dieren zoeken de bebouwde kom op en maken gebruik van het groen in onze tuinen. Om een nest te bouwen, om lekker uit te rusten of om voedsel te zoeken. Niet alleen heel leuk om naar te kijken maar ook goed voor de biodiversiteit in je tuin. Als je veel verschillende soorten planten en bloemen in de tuin hebt, trekt dit ook verschillende soorten dieren en insecten aan.

Maak van jouw tuin een heuvelrugtuin

Met het project ‘Wild in je achtertuin’ kan iedereen dat met eigen ogen zien: leen een wildcamera en je ontdekt vier weken lang welke zoogdieren jouw tuin bezoeken! Doe je mee met ‘Wild in je Achtertuin’, dan vragen we om (minstens) een vierkante meter tegels te verwijderen of een andere actie te ondernemen die het leven van zoogdieren aangenamer maakt. Je kunt bijvoorbeeld een doorgang in de schutting maken, door bladerhoekjes te koesteren of door drinkwater aan te bieden. Fijn voor soorten als egels, marters en eekhoorns. Hulp nodig? Geen zorgen we denken graag met je mee en sturen je tips en tricks.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan nu aan via de website van ‘Wild in je Achtertuin’. En wist je dat je daarmee ook onderdeel kunt worden van het Nationaal Park? Door jouw tuin te vergroenen krijg je een Heuvelrugtuin en help je zo om het Nationaal park verder uit te breiden! Meer informatie? Kijk dan eens op de website van het Nationaal Park.

Heb jij al een Heuvelrugtuin?
Dan wil je misschien wel weten of jouw groene tuin een oase is voor dieren! Daarom stellen we voor de Heuvelrugtuinierders die al flink aan de slag zijn geweest met vergroenen ook een aantal camera’s beschikbaar! Vink hiervoor ‘ik heb al een heuvelrug tuin’ aan in het aanmeldformulier op de website van ‘Wild in je in Achtertuin’.